Oorsprong en werkwijze

Johannes Itten,

een Zwitserse kunstschilder en pedagoog heeft de kleurenanalyse uitgevonden. Hij creëerde de kleurencirkel en heeft daarmee de kleuren geordend. 

Het meest bekende kleurenanalyse-systeem is de vier-seizoenenmethode. Hierbij worden mensen onderverdeeld in vier kleurbeelden: het lente-, de zomer-, herfst-, en winterkleurbeeld. Niet iedereen past in een van de vier seizoensbeelden vandaar dat ik ook sets doeken heb die twee seizoenen bevatten zoals: zomer/winter, zomer/herfst, winter/herfst, lente/herfst, lente/zomer, lente/winter.

Werkwijze,

Eerst zullen we een gesprek hebben en stel ik vragen in belang van de analyse. Daarna drapeer ik de vier seizoenendoeken om en analyseer ik de doeken op uw huid, ogen en haar. De bedoeling is dat er balans is met uw gezicht en de kleur.

Ik ontdek met de gouden en zilveren doeken of u een ‘warme’ of ‘koele’ ondertoon van uw huid heeft. Ook analyseer ik of de donkere of lichtere kleuren u beter staan. En als laatste punt bekijk ik of de heldere kleuren zoals de winter en lente kleuren u laten stralen of dat u meer gedempte kleuren nodig heeft, zoals de zomer en herfst kleuren. Daarna zal ik alle combinatiedoeken gebruiken en zult u zelf met mij zien welk kleurbeeld het beste bij u past.

Wat gebeurt er als je de juiste kleuren draagt?

  • Het verzacht je gezicht,
  • Het accent ligt op je persoonlijkheid,
  • Het verdoezelt lijntjes, schaduwen en kringen,
  • De kleur van uw kleding ondersteunt de kleur van uw huid, haren en ogen,
  • De huid ziet er frisser en gezonder uit met de juiste kleur.